Alle sals- og skjenkestader skal kontrollerast minst ein gong i året. Brot på alkoholforskrifta gir eit bestemt tal prikkar, og når ein sals- eller skjenkestad får meir enn 12 prikkar på ein toårsperiode vert løyvet trukket tilbake i ei veke. Alvorlege brot kan føra til permanent inndragning.
Internkontroll
Internkontrollen skal tilpassas verksemdas storleik, art, aktivitet og risiko. Verksemda pliktar å gjennomgå internkontrollen årleg, og dokumentera dette ved kontroll.
Krav til innhald i internkontrollen
- Alkohollova
- Alkoholforskifta
- Lokal alkoholpolitisk handlingsplan
- Løyve
- Kunnskapsprøve i alkohollovgjevinga for styrar og stadfortredar
- Dokumentasjon på opplæring for tilsette
- Verksemdas organisering - organisasjonskart
- Rutinar for sal og skjenking av alkolhol
- Skildring av førebyggande tiltak mot avvik og avviksskjema
Les meir
Helsedirektoratet om kontroll og inndragning av sals- og skjenkeløyver - prikktildelingssystem
Alkohollova
Alkoholforskrifta